17.4.13

Kallio ja erilainen kauppareissuHelsingin Kallio on noustanut vuosi vuodelta suosiotaan nuorten keskuudessaan ja siellä käydessä ymmärtää miksi. Hintataso on alhaisempi niin ruokapaikoissa, baareissa kuin myös kirpputoreilla kuin muualla Helsingissä, mutta silti ollaan ihan lähellä kaikkea. 

Kävimme Sadekuun maanantaina vähän kiertelemässä ympäri Kalliota ja päädyimme tekemään ostoksia. Jos haluaa ostaa halvalla ruokaa ja etnisiä erikoisuuksia, kannattaa suunnata sinne. Tässä muutamasta paikasta tekstiä, missä kävimme.
Hakaniemen kauppahallin(ihan Kallion rajalla) tarjontaa

Yksi parhaimmaksi ruokakaupaksi olen jo aiemmillakin käyntikerroilla todennut alla kuvassa esiintyvän  Aasialaisen ruokakaupan. Vaikka ulkokuva on vähän ankea, sisältä löytyy kaikki mitä aasialaiseen keittiöön tarvitsee. Siellä on myös kaikki perustarvikkeet paljon halvempia kuin muissa kaupoissa. Pakastin allas on täynnä kokonaisia kaloja, kananjalkoja ja kaikkea outoa, joista osasta ei ole mitään hajua mitä ne on. Suosittelen kaikille tuolla käyntiä, sieltä saa ruokatarvikkeiden lisäksi myös välineistöä aasialaisen ruuan valmistukseen.Kävimme syömässä ylhäällä näkyvässä thairuokapaikassa(söpö nimi, Du dii) kaverin suosituksesta kun kysyimme halpaa ja hyvää paikkaa. Ruoka oli hyvää, sopivan tulista ja hintakaan ei ollut paha. Tilasin nuudelikana pienen annoksen, hintaa tuli seitsemän euroa eikä annos ollut todellakaan pieni.

Huono puoli tuolla ruokailussa oli tilan puute. Tilaa ei ollut kauheasti, tasan neljälle penkit ja ruokaa mukaan ottaneet menivät ulos odottamaan, kun sisälle ei mahtunut. Ahtaat paikat eivät kuitenkaan meitä haitanneet, mutta ei sinne mennä illallistamaan. Noutoruokapaikkana hyvä kuitenkin.


Kunnon turistiksi heittäydyimme ja menimme käymään Kallion huipulla sijaitsevalla Kallion kirkolla. Itsehän en ole uskovainen, mutta minua on aina kiinnostanut kaikkien uskontojen temppelit ja tavat. Varsinkin erilaiset hautausmaat. Kävimme sisälläkin katsomassa ja oli hienoa kuunnella ku muuten tyhjässä kirkossa oli joku nainen soittamassa urkuja. Mahtavat soittopelit ja niitäkin löytyi tuosta kirkosta kaksi kappaletta.


Päivän löytö oli kuitenkin tämä kauppa. Kallion Retro ja vintage radio -liike oli aivan mahtava. Menimme sisään ja paikka oli tulvillaan vanhoja kameroita, levyjä, radioita, kajareita.. Oikea aarreaitta. Ja se tulikin tuntumaan kukkaroissa.

Vanhojen kameroiden toimivuudesta ei ole mitään varmuutta, mutta kyllä ne olivat komeita. Alhaalla kuvassa on vain näyteikkunan komistukset, mutta sisätiloissa oli varmaankin lähemmäs viittäkymmentä erilaista tallentinta. Ihan kuin olisi ollut kameramuseossa.


Kalliossa on paljon muitakin kirpputoreja, mutta valitettavasti suurin osa oli kiinni maanantaina. Helsinki ei olekaan niin kallis paikka kokemuksien hankkimiseen kuin voisi luulla, lisää kerron seuraavissa teksteissäni. Sen voin ainakin sanoa, että se ihminen joka sanoi, ettei Helsingissä saa mitään tehtyä halvalla tai ilmaiseksi, ei tiedä mistä puhuu.

No comments:

Post a Comment