14.4.13

Helsinkiläistyminen

Muutin noin kaksi viikkoa sitten Helsinkiin työharjoittelun perässä. Tämä on ollut aika kulttuurin täyteinen aikakausi Virroilta muuton jälkeen. Kuvia ei ole julkaistavaksi muuta kuin eiliseltä Jamma Mia -nimeä kantavasta rollerderbytapahtumasta. Joten nauttikaa niistä.Roller derbyn sääntöjä en ala tässä selittämään, mutta urheilutapahtumaa voin suositella kelle vaan. Penkkiurheilu tämän lajin kanssa on mukavaa, koska helposti tulee ystävystyttyä vieressä olevien ihmisten kanssa ja ihmiset haluavat kertoa lajista lisää siitä tietämättömälle. Itsellekin säännöt olivat suurimmaksi osaksi tuntemattomat, mutta ne tulivat selväksi myös selostajan puheiden ansiosta.Samaa zeebrakuosia jaloissani kuin tuomareiden paidoissa

Pakko joskus päästä kokeilemaan lajia, vaikutti niin mielenkiintoiselta eikä perinteiseltä tyttöjen lajilta. Lajin yksi hienoimpia puolia ainakin näin kuvaajan silmin oli jokaisen kilpailijan oma tyyli, joka paistoi ulos. Jollakin oli huulipunaa, hiuksia oli sateenkaaren kaikissa väreissä ja niin edelleen. Pelaajien kanssa myöhemmin puhuessani, he ylistivät pelin ympäröimää hyväksyvää ilmapiiriä; jokainen on tervetullut omana itsenään.


Minusta on nyt tullut "helsinkiläinen" ja samalla pidän blogiani, mutta yritän välttää alkamasta niin sanotuksi helsinkiläisbloggaajaksi, jolla ei ole mitään uutta sanottavaa - vain uusia vaatekappaleita. 

Luokittelen blogiani matkailublogiksi enemmän kuin miksikään muuksi, joten aion edelleen matkailun silmin kirjoittaa, kun löydän jotain aihetta kirjoittaa. Tarkoitus ei ole vääntämällä vääntää juttua kaikesta mahdollisesta, vaan keskittyä kunnolla kirjoittamaan sitten kun on asiaa. Olo on kuin muukalaisella täällä, mutta niin myös kirjoitankin asioita - turistina.Helsingin tutkiminen jatkuu ja samalla myös suunnitellaan jo seuraavaa ulkomaan matkaa. Lentokoneet ja laivat ovat nyt jo niin lähellä, että nyt on helppo lähteäkin.

No comments:

Post a Comment